Motgångar

Jag har haft en dålig dag. Inte extremt dålig, men tillräckligt för att känna det svarta molnet av motgång och misslyckande sänka sig över mig.

Dagen började bra – hade sällskap av en kär vän på bussen och kände att det första mötet på morgonen löste en hel del problem som jag grunnat på en längre tid. Jag kände ett visst flyt, tills det blev stopp.

Det började med att jag läste av en situation helt fel. Började en glättig diskussion om hur roligt det ska bli att tävla i att gå i trappor under trappveckan (5-11.11 – nyfiken? se porraspaivat.fi). Tills jag insåg att personen jag talade med inte mådde så bra idag och att mitt, lite överdrivet glada, sätt gjorde hen ännu ledsnare.

Följande motgång lät inte vänta på sig: hungrig som jag var, så gick jag för att hämta lunch. Den delikata nepalesiska maten var det inget fel på, tills en del av den gurkmejakryddade såsen prydde min ljusa skjorta. Mera irritation.

Sedan misslyckades jag kapitalt i en viktig dialog, där jag hade som målsättning att tillsammans hitta vägar framåt. Försöker tänka att ett steg fram och två steg tillbaka kan vara en bra startsträcka, men jag ljuger för mig själv. Jag känner bara hur jag misslyckats, kapitalt.

Ett samtal påminner mig sedan om något som jag nästan glömt, och på något plan skäms jag över mig glömska. Hur självcentrerad får man vara?

Jag kommer hem och möts att ett besviket barn. Det som han hade hoppats så innerligt på har gått honom förbi. Försöker trösta, men det är som en skrällande symbal.

Nu har jag tänkt och tuggat på det som hänt idag, och jag vet att det finns många som haft dagar vida mer horribla och motgångar som är hundra gånger värre. Ändå känner jag mig ganska liten och ynklig.

Jag lyfter blicken från köksbordet och ber en tyst bön om frid, fred och klokskap. Det kommer en ny dag imorgon, en dag med nya möjligheter – med Gud. Och jag tänker på citatet av Mauno Koivisto: Om vi inte vet hur saker och ting ska gå vägen, låt oss tänka att allt slutar väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s