Fotografering

Det är väl bäst att erkänna det direkt: jag tycker inte särskilt mycket om att bli fotograferad. Känner mig bara klumpig och felplacerad framför kameran. Eller har åtminstone inte ännu lyckats känna mig bekväm med det i vuxen ålder.

Utseendet är en känslig grej – för dom allra flesta – vågar jag påstå. Och jag är inget undantag. Jag våndas, med många andra, över hur folk tycker att jag ser ut. Vad är det jag förmedlar med mitt utseende?

Det blir församlingsval så småningom, och även i den frågan har jag våndats: ska jag ställa upp eller ska jag låta bli? Jag höll på att välja det senare, tills jag insåg att det finns för många gemensamma angelägenheter inom #minkyrka som står mig nära, som jag vill kämpa för eller arbeta för. Och påverkar, det gör man om man är med och ställer sig till förfogande, så jag har valt att ställa upp.

Att ställa upp i val, innebär också att man ska fotograferas och som vanligt, så var det inget jag såg fram emot. Då jag åkte till fotograferingen från jobbet, tänkte jag nästan ta vägen hem istället. Hursomhelst så tog väl pliktkänslan över och jag styrde kosan rätt i alla fall.

Jag blev välkomnad med en värme som gjorde att en del av det obehagliga smalt bort. Personen som tog emot mig småpratade på ett trevligt sätt och vägledde mig med van hand. Själva fotograferandet var fortfarande ingen fröjd, men faktiskt bättre än jag hade hoppats på. Jag kände mig faktiskt rätt bra till mods efteråt och tacket går till den vardagsängeln som fanns till för mig när jag behövde det.

PS. Ännu går det att ställa upp som kandidat i församlingsvalet till och med 17.9.2018. Det kan hända att just du behövs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s