Firar skymning

Att fira skymning i augusti är bland de bästa jag vet. Att sitta i den mörknande sommarkvällen och tända de kulörta lyktorna är magiskt för mig. Att blicka upp mot himlen och se de första stjärnorna tändas och andas in den lite svalare kvällsluften.

I sommar har jag fått njuta av många ljumma, ljuvliga kvällar. Vissa nätter har varit så varma, att jag faktiskt klagat lite. Jag vet att jag är priviligerad – jag njuter mer än besväras av värmen och jag har förmånen att bo så att jag kan öppna fönster och dörrar som släpper in den svalare nattluften.

Men visst har denna sommar väckt mångas klimatsamvete på ett alldeles radikalt sätt. Förutom rekordvärme, så har skogs- och markbränder skövlat skog, men också hur och hem och människoliv. Algsoppan i våra vatten har fått oss att rysa av obehag och vi har fått fundera om gällande simning och strandhäng.

Vi kan alla välja bättre och klimatsmartare och vi måste ta planetens varningar på allvar. Jag tror att om vi (jag) slutar göra mina val slentrianmässigt och istället är medveten om hur jag väljer, så har jag tagit ett steg i rätt riktning. Jag medger att mina slentrianmässiga val ganska ofta är att välja den ”lätta vägen” och är därför inte sällan de mindre klimatsmarta. ”Många bäckar små” gäller också här. Bara tillsammans kan vi vända trenden.

Nu är nu och jag tror att vi också behöver stanna och njuta av stunden, för att sedan ta det ansvar som är oss givet av Skaparen. Därför firar jag skymning i de allra härligaste av augustikvällar.

En reaktion till “Firar skymning”

  1. Kul att du är tillbaka! Augusti är min favoritmånad. Vanligtvis varm med mörka kvällar och friska morgnar. Väntar på augustimånen för den är magisk.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s